Cookie- og Privatlivspolitik Jyske Medier


Ved besøg på Jyske Mediers hjemmesider (hsfo.dk, vafo.dk, frdb.dk, vlr.dk, annoncebyg.dk, onsdagsavisen.dk, jyskemedier.dk/grafisk-hus, igraphicsbo.com, vejleexclusive.dk, vejlemesse.dk, horsens-exclusive.dk, fredericiaexclusive.dk) accepterer du følgende cookie- og privatlivspolitik. Her kan du læse om, hvordan Jyske Medier anvender personoplysninger og i hvilket omfang cookies anvendes.

Vores hjemmesider anvender cookies til følgende formål:

- Teknisk funktionalitet, så vi kan huske dine præferencer
- Trafikmåling, så vi ved, hvor mange, der besøger vores hjemmesider og kan dokumentere dette overfor
annoncører efter fælles branchestandarder
- Annonceafvikling, så vi kan styre, hvor ofte samme annonce vises til samme bruger og registrere hvor
mange, der klikker på den
- Adfærdsbaseret individuelt målrettet annoncering, så vi kan vise dig de annoncer, som vi formoder, er mest
relevante for dig

Du kan læse om følgende emner her:

1. Cookies
1.1 Hvad er Cookies?
1.2 Så lang tid opbevares cookies
1.3 Hvad cookies bruges til på vores website
1.4 Gemius (trafikmåling)
1.5 Google Analytics (trafikmåling)
1.6 Annoncenetværk
1.7 Sådan sletter du cookies
1.8 Sådan undgår du cookies
2. Personoplysninger
2.1. Brug af personoplysninger
2.2 Hvor længe opbevarer vi personoplysninger
2.3 Hvordan beskytter vi dine personoplysninger
2.4 Kan vi ændre behandlingen af personoplysninger
3. Kontakt



1. Cookies

1.1. Hvad er cookies
Dette website anvender cookies i henhold til ovenstående formål. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser og for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Den bruges grundlæggende til at gemme informationer om brugerens adfærd på internettet, eller til at sikre, at en side eller løsning fungerer rent teknisk. En cookie er en passiv fil, som ikke indeholder personlige oplysninger eller virus. Ofte hjælper den med at analysere, hvordan hjemmesiden benyttes, for at webredaktionen kan forbedre brugeroplevelsen.
Cookies sendes frem og tilbage mellem din browser og en webserver og indeholder information om for eksempel:

- Brugerindstillinger
- Indhold af indkøbskurv
- Om en bruger er logget ind
- Hvordan hjemmesiden benyttes

1.2 Hvad cookies bruges til på vores website

Cookies anvendes til at føre statistik over hvor antallet af brugere samt oplysninger om køn, alder, geografi og interesser på vores brugere for at tilpasse indhold og annoncering herefter. Cookies bruger i øvrigt også i forbindelse med brugeren køb af eksempelvis abonnement vi hjemmesiderne.
Sitet anvender cookies fra en følgende tredjeparter, der har adgang til de pågældende cookies:
1.3 Gemius (trafikmåling)

Vores hjemmesider anvender cookies fra Gemius, der registrerer internetbrug på markedsniveau og på tværs af forskellige hjemmesider. Målingen overholder al lovgivning på området herunder persondataloven, ICC/ESOMAR International Code of Marketing and Social Research Practice, og videregiver ikke oplysninger om de enkelte personers internetadfærd men kun i samlet form. Se f.eks. fdim.dk/statistik
Gemius registrerer ikke personoplysninger, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilladelse hertil, hvilket sker i forbindelse med udfyldelse af spørgeskemaer. Læs mere om persondata i Gemius Audience.
Du kan fravælge at indgå i Gemius målingen her: http://optout.hit.gemius.pl/removeDK.php

1.4 Google Analytics (trafikmåling)
Hjemmesiderne bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet.
Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

1.5 Annoncenetværk
Jyske medier har en række samarbejdspartnere som sætter cookies, såkaldte tredieparts cookies. Det kan være annoncører, mediebureauer, annoncenetværk og andre tjenester, ex. Facebook. Formålet med disse cookies er, at sikre levering af målrettede online annoncer, samt gøre det muligt at logge ind og dele ex. artikler på de pågældende samarbejdspartneres hjemmesider. Ved spørgeskema undersøgelser eller lignende sætter der cookies med det formål, at registrere din besvarelse og dermed undgå, at du får det samme spørgeskema igen.
Det er muligt at fravælge, at du indgår i en række annoncenetværk, der deler oplysninger på tværs af forskellige netværk. Du kan finde listen her: http://minecookies.org/fravalg


1.6 Så lang tid opbevares cookies

Cookies sletter sig selv efter et varieret antal måneder fr a seneste gang, du besøgte en af Jyske Mediers hjemmesider, men de fornyes efter hvert besøg.

1.7 Sådan sletter du cookies

Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

1.8 Sådan undgår jeg cookies?

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere dem. Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering.




2. Personoplysninger:
2.1. Brug af personoplysninger

Jyske Medier A/S beder om dine personlige og brugerrelaterede oplysninger, når du køber tjenester på en hjemmeside eller tilmelder dig nyhedsbreve, konkurrencer m.m. Det er primært oplysninger som navn, adresse, postnummer, e-mail, køn & alder, men det kan også være oplysninger som interesser, kendskab til internettet etc. I forbindelse med køb eller tilmelding til en service er obligatoriske oplysninger markeret tydeligt på formularen. Afgivelse af øvrige oplysninger i forbindelse med køb eller tilmelding til en service er frivilligt.
Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, køb eller deltagelse i en undersøgelse m.v.

Har du givet samtykke til at modtage direkte markedsføring med nyheder, tilbud m.m., kan vi også bruge de indsamlede oplysninger til at målrette den markedsføring du modtager via telefon, brev, e-mail, sms etc.
Husk at enhver oplysning, du afgiver – inklusiv personlig identificerbar information – i et offentligt forum som eksempel en online debat, ikke er omfattet af denne fortrolighedspolitik og kan ses af trediepart, der ikke har noget med Jyske Medier at gøre. Vi anbefaler derfor, at du omhyggeligt overvejer, hvilken information, du afgiver i forbindelse med brug af disse.

2.2 Hvor længe opbevarer vi personoplysninger

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.
Når du køber tjenester eller tilmelder dig en tjeneste på en hjemmeside har vi brug for dine personoplysninger som dokumentation, indtil tjenesten er betalt og leveret, en eventuel fortrydelsesfrist er udløbet og fristen for betaling er udløbet.

2.3 Hvordan beskytter vi dine personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.
Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.
2.4. Kan vi ændre behandlingen af personoplysninger

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

2.2 Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos Jyske Medier A/S skal du rette henvendelse på support@jyskemedier.dk eller telefon 7641 4834 . Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.
I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.
Den dataansvarlige i forbindelse med Gemius cookies er Danske Medier Research, Skindergade 7, 1159 København K. Databehandleren er Gemius S.A., Woloska 7, 02-675 Warszawa, Polen. Gemius Denmark ApS har adresse på Dampfærgevej 3 st. th., 2100 København Ø. Hvis du har spørgsmål til behandlingen af oplysninger og data eller ønsker at udnytte dine rettigheder, kan du rette henvendelse til Gemius Denmark ApS på e-mailadressen netsoftware@gemius.dk eller telefon: 39 200 440

Med venlig hilsen

Jyske Medier A/S
Søndergade 47
8700 Horsens
tlf. +45 7585 7788
CVR:68777410

Sidst opdateret 1. februar 2014